Årsberättelse för SSK Löpning 2013

Av Hug IT
En berättelse om sånt som hänt under året, både kort o långt. Här kommer en sammanfattning om året som gått eller löpts, vissa i Sverige och vissa i utlandet.
 

Januari o Februari

 Då var det lugnt.

Mars

Tord var till Ungern och sprang Lake Balaton 195 km uppdelat på 4 dagar.

April

Långloppscupen drar igång med Startmilen.Följande var med: Tina Forsberg, Leila Toivonen, Birgitta Jansson, Olli Virta och Arne Evertsson. Tord var ute på sin långloppscirkus med följande: Prag Marathon och Munkaleden i Laxå 44 km.

Maj

Vid världens största halvmarathon, Göteborgsvarvet, var 4 st storådalare med: Niclas Andersson, Mathias Dahlin, Lars Andersson och Tord Blücher. Vid korta Terräng DM blev det en vinst genom Birgitta Jansson K70 och en tredje plats genom Arne Evertsson M70. Tords långloppscirkus är på Lidingö och gästspelar, för nu genomförs Lidingö Ultra 50km.

Juni

I juni avgjordes Sveriges största Mara Stockholm Marathon. Där startade följande: Niclas Andersson, Kent Karlsson, Tord Blücher och Hugo Liss där Hugo genomförde sin 25 Stockholm. Tord var även i juni ute med cirkusen. Han sprang  Silverleden i Hällefors 67 km. DM 5000 avgjordes i juni: 1:a Birgitta Jansson, 2:a Tina Forsberg, 3:a Arne Evertsson.

Juli

DM på Marathon gick vid Vibymaran, där klubben hade 2 representanter. I K 45 blev Tina Forsberg 2:a i M 55 blev Tord Blücher 1:a. Nytt för Lindesberg var 6 timmars runt nya arenan vilket var lyckat. Med från klubben var Tina F, Leila T, Tord B och Arne E med fina resultat även om värmen var tryckande. Tords långloppscirkus fortsatte till Schweiz där han genomförde Swiss-alpine marathon 78 km.

Augusti

Stripastafetten blev en kanontävling i år, nytt rekord 37 lag till start och allt gick bra. Tord långloppscirkus fortsätter till Sälen Marathon. Årets höjdpunkt Vasastafetten blir bara bättre o bättre, 2 lag från SSK med bra resultat av båda lagen.

September

I Norasjön Runt ingår DM på halv maraton, där följande blev medaljörer: 2:a DM Björn Evertsson, 2:a K50 Leila T, 1:a K70 Birgitta J och 1:a M70 Arne E.Vid den tävlingen blev det Svenskt rekord av Birgitta Jansson med 1,51,25 Grattis…..DM 10000 i Hallsberg lockade 2 Storådalare, 1:a Birgitta J, 3:a Arne E. Världens största terrängtävling Lidingöloppet bara växer och växer. Deltagarna blir fler o fler. Från Storådalens SK var det 3 löpare med på 30km.Det var Linda Rosenkvist, Mariana Borkowski och Björn E, 15km sprangs av Tina F och 10km Arne E och Birgitta J som vann loppet för andra året i rad.

Oktober

Närkes största halvmaraton avgörs i Åstadsloppet: 6 löpare med från klubben.

November

Nu avgörs långa terräng DM: 1:a Birgitta J, 2:a Arne E och 3:a Tina F. Nu fortsätter Tord långloppscirkus i Turkiet med Istanbul Marathon.

December

Avslutning på Långloppscupen avgörs i Lucialoppet i Vretstorp. I årets cup har 13 storådalare varit med på 1 eller fler tävlingar. Bäst resultat hade följande: 1:a K70 Birgitta J, 2:a K45 Tina F och 3:a M70 Arne E. Vi från löparsektionen hoppas på stor uppslutning och många deltagare i nästa års cup. Till Växjö drog Tords långloppscirkus i december för att genomföra ett 6-timmarslopp inomhus. Med på resan var Tina F med bra resultat. Nytt för i år var Decembermarathon vid gamla Engströms Mek i Lindesberg, vilken galen tävling, många varv blev det. I det stora startfältet på ca 50 personer var det var det 8 Storådalare som kom till start. Bäst gick det för Henrik Sjöström med 35398 meter på 3 timmar. På maran startade 3 st där Leila T blev 3 och Mariana B blev 4 och Tord B blev 11. Årets sista lopp Sylvesterloppet var en varm tillställning, 4 plus på nyårsafton ingen vind, men med rekordmånga deltagare. Från klubben var det 8 st med.

Vi  från sektionen hoppas på ett bra löparår 2014, och hoppas fler löpare kommer fram ur buskarna. Vi hoppas vi blir många på tävlingarna framöver.

Plockat ur årets resultatlistor av Lars Andersson och Tord Blücher.