Spring Cross 2014

Av Hug IT
2014-Spring-Cross

Molnigt och +7 grader, som upplagt för bra tider med andra ord! Jag har i skrivande stund begett mig ut till klassisk terrängmark på norra Djurgården, här arrangerades det första terrängloppet i Sverige 1901 och här avgjordes OS terrängen 1912 och här ska snart ”Spring Cross” 2014 avgöras.

Säsongspremiär, bara man smakar på ordet så blir man darrig som ett asplöv, men vinterträningen har gått relativt bra och jag tycker att kroppen svarat bra på dom snabbhetspass som presterats!

6 km är distansen idag, ett av två delmål på vägen mot varvet om 14 dagar, Kungsholmen runt nästa helg. Det är med andra ord inte läge att spara på något, utan fullt ös och en tid ner mot 24 hade i varje fall fullbordat min dag…

…Då sitter man åter igen i gräset och andas ut efter den kanske värsta pulsutmaningen man genomfört, en bana som inte bjöd på någon vila, Lidingö släng dig i väggen!

Inledde med 4.09 men efter det gick det inte att hålla tempot, bara upp o ner hela tiden. Efter ett snitt på 4,15/km men sista på 4,03 så är jag ändå ganska nöjd! Nu är det bara att ta nya tag och blicka framåt.

På återseende mvh Niclas