Resumé, april 2014

Av Hug IT
2014-05-09 Resumé
Lördagen den 5 april avgjordes START-MILEN. Banan var en 5 km varvbana som utgick från universitetet och med målgång vid Tybblelundshallen. Sträckningen gick längs cykel- och gångvägar genom Almbys villakvarter. Hela 8 Storådalare kom till start med väldigt fina resultat som följd!
 

Först tillbaka till målet var Henrik som hade en tid på 40,57 och blev 13:e placerad i M40. Bäst placerad blev inte överraskande Birgitta som kom 1:a i K70 på 53.21. Vädermässigt bjöd Örebro på ganska mycket sol och en temperatur på +12.

Ett stort grattis till alla fina resultat som innebär att SSK inleder långloppscupen på bästa sätt..

Örebro AIK, halvmaraton

För 10:e året i rad anordnades det halvmaraton i ÖAIK regi, en kvällstävling som startar och har målgång vid Karlslund, och mestadels följer befintliga cykelvägar.

Maxtiden i år var satt till 2.30 tim och den tiden klarade alla fem Storådalare som kom till start. Mest klart ljus kom från Tommy denna dag som kom först in i mål av de våra, han fick tiden 1.41.30 och med detta en förträfflig 82:a plats.

Till start kom även:

Tord 1.55.29   97:a
Tina 1.55.28   14:e
Leila 1.58.06   15:e
Arne 1.02.37   10km

Väl kämpat alla fem!!

Kumla stadslopp

2014 års lopp i Kumla arrangerades på en ny bana, något ”knixigare” men tydligen väldigt uppskattad. Arrangörsklubben hade hoppats på runt 700 deltagare och det målet klarade man med 7 startande, strongt… Inte nog med glädjen av att ha klarat det utsatta målet, så blev hemmalöparen Mathias Lidson snabbast i premiärloppet på tiden 34.18.

Det kom sex SSK´are till start denna lördag. Främst resultatmässigt kom, även denna tävling, Tommy med en tid på 47.27, tätt följd av både Lars och Krister 48.35 respektive 48.49. Medverkade i långa, gjorde även Arne 1.06.13 och Olli, som tyvärr fick bryta! Max medverkade på Killfemman, sprang fantastiskt bra och kom överlägset i mål som 1:a på 18.30.

Så dags för framtiden, maj månad redan, och vad hittar vi för trevliga upptåg då?

Distriktstävlingar

Månaden börjar med att vi själva i Storådalens SK anordnade korta DM i terräng.
Den 3 maj var det åter dags för klassikern Wedevågloppet, 10 km runt Bohr och Hamre.
Onsdagen den 21 maj, grabbhalvan i Örebro.
Lördagen den 24 maj, Hälleforsterrängen.

Rikstävlingar

10 maj Kungsholmen Runt.
17 maj Göteborgsvarvet.
31 maj Stockholm marathon.

Till sist en uppdatering på ”Vasakollen”

15 helt klara.
2 reserver.
Ca 10 tillfrågade.

På återseende och trevlig löptur..

/Niclas