StripaStafetten 2015

Av Hug IT
2015-08-09 StripaStafetten
Rekord, rekord, rekord och rekord, så sammanfattar vi årets upplaga av StripaStafetten.
 

Vi såg ganska tidigt att det skulle bli en lyckad omgång, med 25 anmälda lag redan i juni så hade vi redan då rekord för tidpunkten. Men vi backar något längre än så och landar redan i sen vinter med ett möte på Sparbanken i Storå där vi får en ny huvudsponsor som går in med tillräckligt mycket pengar för att vi ska kunna göra en fullgod satsning på prispengar i tävlingsklasser. Och med nyheten om prispengar och efter ett hårt jobb med att få ut reklam så såg vi ljust på vårt jubileum. Dagarna före årets lopp steg så deltagarantalet sakteliga och fjolårets rekordantal slogs första dagarna i augusti.

Dagen för stafetten bjuder på 21 grader och växlande molnighet. De föranmälda lagen stannade till slut på 47 lag, tack vare efteranmälningar blev det nya rekordet 48 lag, men det hade kunnat vara så mycket som 51 lag.

Hällefors vinner dagens stafett på nya rekordtiden 1.00.37 före Ockelbo och KFUM Örebro, snabbaste tiden hade KFUM:s tredje kille som sprang dom 6 kilometerna på 19.07.

Vi Storådalare hade trevliga dagar och de blev en väldigt jämn fajt mellan lag 3 och 4, där till slut lag 3 vann med 10 sekunder. Efter tävlingen var det som vanligt goodiebag och mat, för den med intresse kan jag berätta att det gick åt 15 kg kött, 30 kartonger potatissallad och nästan 8 stora byttor sallad!! 

Utlottning var en nervös tillställning med priser från lotter o strykjärn till tv o cykel. Bland annat gick tv:n till storådalen, cykeln till Nora och pulsklockan till Östansjö!

Nu återstår bara att önska er varmt välkomna tillbaks 2016 då går tävlingen den 13 augusti dvs ”alltid andra helgen i augusti”.

Niclas Andersson

Reportage på 24i.se