Sports Camp 2014

Av Hug IT
2014-08-20 Sports Camp 1
Under vecka 33 deltog Storådalens SK i Linde Sports Camp. Det var ett idrottsläger för ungdomar i mellanstadieåldern. 116 ungdomar deltog.

De delades upp i grupper om cirka 10-12 i varje grupp. Grupperna hölls samman av gymnasieelever, två i varje grupp. Grupperna fick sedan vandra runt och prova på 15 olika idrotter.

Storådalen deltog med 10 pass under veckan. Varje pass började med en kort presentation både av oss ledare och av eleverna i gruppen. Det visade sig då att de kom från Fellingsbro i söder till Ramsberg i norr, det vill säga från alla delar av kommunen. Det var dock en klar överrepresentation från Lindesberg, vilket kanske är ganska naturligt. Efter presentationen delgavs gruppen lite allmänt av nyttan av att röra på sig. Därefter fick de röra på sig… 1. Lite löpskolning 2. Höjdhopp 3. Kulstötning 4. Spjutkastning och avslutningsvis kurirstafett.

Ett par gånger tvingades vi flytta inomhus, men det gick bra det också. Ledningen trollade fram en höjdhoppsställning på nolltid och som kula kunde en tung boll användas. Spjutkastningen blev dock endast teori.

2014-08-20 Sports Camp 2

Veckan avslutades med Olympic Day, ett arrangemang som genomförs på 35 platser i Sverige och som i Lindesberg fick avsluta lägerveckan. Det blev en mycket välbesökt tillställning, då det var öppet och gratis för alla. Sveriges olympiska kommitté stod då för värdskapet och bland annat bars den olympiska elden (denna gång i form av en icke brinnande tygfackla) in på arenan. En av fanbärarna var då SSK:s ungdomsledare Leila.

2014-08-20 Sports Camp 3

Under Olympic Day tillkom ytterligare 7 idrotter, så det fanns då 22 olika att vandra runt mellan. Dessutom infann sig 6 personer, som deltagit i olympiader av varierande antal. De vandrade sen runt och alla barn och ungdomar fick tillfälle att ställa hur många frågor som helst. Förhoppningsvis kommer detta arrangemang att medföra ökat antal idrottande i Lindesbergs kommun.